Article header image

Jinek peilt stemming in NY

Eva Jinek peilt in de laatste week voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen de stemming onder de inwoners van New York. Ze doet vanaf maandag 31 oktober tot na de verkiezingen dagelijks verslag in het KRO-NCRV programma De Ochtend op NPO Radio 1.

Eva Jinek is in de VS geboren en maakte dit najaar de succesvolle serie De Verenigde Staten van Eva, waarin ze door het land reisde en met Amerikanen sprak over tal van thema’s. Voor De Ochtend maakt ze een serie bijdragen vanuit New York, de thuisbasis van kandidaten Hillary Clinton en Donald Trump. Eva Jinek spreekt met New Yorkers over wat hen bezighoudt en over hun visie op de onderwerpen die in de verkiezingscampagne worden besproken.
Eva Jinek: “Niet eerder hebben verkiezingen in Amerika het land zo verdeeld als nu. Daarnaast zijn ze buitengewoon spannend en heeft niemand voorspeld dat ze zo zouden lopen. Ik wil graag van Amerikanen horen wat deze verkiezingen voor hen betekenen, waar zij op hopen en waarom, en of hun land is veranderd.” Eva Jinek was eerder op NPO Radio 1 te horen als presentator van Met het oog op morgen. Vanaf maandag 2 januari is ze terug met de dagelijkse talkshow Jinek op NPO 1.

Bron: KRO-NCRV

 

Bericht delen