Jan van Veen alweer weg bij MAX
maandag 4 februari 2019

Jan van Veen alweer weg bij MAX

Jan van Veen moet per direct stoppen met Candlelight op NPO Radio 5. Omroep MAX en de NPO hebben de samenwerking met de presentator al na een maand stopgezet. Omroep MAX-baas Jan Slagter bevestigt het ontslag tegenover het AD en spreekt van een ‘onwerkbare situatie’.

De 74-jarige Jan van Veen was het volgens Slagter vaak oneens met de keuze van de muzieksamensteller van de NPO. Ook zou hij weigeren naar de radiostudio te komen en alles thuis opnemen (in ‘matige audiokwaliteit’). “Het werd een welles nietes spelletje en zo een onwerkbare situatie. Heel jammer”, aldus Slagter tegenover het AD.

Van Veen maakte Candlelight niet exclusief voor Omroep MAX, maar hield een online variant van het programma in de lucht (candlelight.nl). Hij zou dit volgens bronnen niet als officiële nevenactiviteit hebben opgegeven. Meerdere waarschuwingen hiermee te stoppen, zou hij in de wind hebben geslagen.

Dinsdagmorgen belde Giel Beelen in de Veronica Ochtendshow met Jan van Veen om zijn reactie te vragen op zijn ontslag bij Omroep MAX. Van Veen: ”Het is allemaal niet waar. Ik vind het een grof schandaal. Het is ongelofelijk. Er wordt gezegd dat de geluidskwaliteit niet goed zou zijn, maar het is dezelfde waar we al vijftien jaar ook bij andere radiostations het programma mee hebben gemaakt. Niets aan veranderd, het is perfect. En de muzieksamenstelling, daar kan ik een boek over schrijven na die vier weken.”

Bron: AD/BM

Bericht delen