Jan Slagter: ‘Op FM zou Radio 5 de best beluisterde zender worden’
vrijdag 19 maart 2021

Jan Slagter: ‘Op FM zou Radio 5 de best beluisterde zender worden’

Omroep MAX verzorgt maar liefst zes programma’s op NPO Radio 5. Daniël Dekker is met zijn programma Lunch Lekker met Daniël Dekker elke werkdag te horen op NPO Radio 5 tussen 12.00 en 14.00 uur.

Goeiedag Haandrikman! met presentator Bert Haandrikman verhuisde op de zender van de middag naar de ochtend en is nu elke werkdag van 6.00 tot 9.00 uur te horen. Daarnaast verzorgt Omroep MAX ook nog de programma’s De MAX!, Ron wacht op de nacht, Wekker-Wakker-Weekend! en de TinekeShow.

Omroep MAX-directeur Jan Slagter schrijft hierover het volgende in zijn column bij MAX Vandaag: ‘Je kunt rustig stellen dat MAX met dagelijks programma’s in de ochtend, middag en avond en uitzendingen in het weekend zijn stempel drukt op NPO Radio 5. Qua doelgroep past deze zender ook goed bij MAX en mooi is dan ook te constateren dat het marktaandeel van deze zender is gegroeid.’

‘NPO Radio 5 boekte in 2020 een absoluut record met een gemiddeld luistertijdaandeel van 5 procent. Ik ben ervan overtuigd dat als NPO Radio 5 een FM-frequentie zou krijgen – het is nu alleen te beluisteren via AM of DAB – de zender kan uitgroeien tot de best beluisterde van Nederland.’

Het is duidelijk dat Jan Slagter graag ziet dat NPO 3FM van de FM verdwijnt en dat NPO Radio 5 deze plek zou moeten innemen. Of de zender vervolgens NPO Radio 2 kan passeren in marktaandeel (NPO Radio 2 heeft nu ruim 17 procent) blijft nog wel de vraag. Verder stelt Slagter dat NPO Radio 5 te beluisteren is via de AM (middengolf), maar dat is sinds september 2015 al niet meer het geval.

Bron: BM/Omroep MAX

Bericht delen