Dinsdag 16 januari 2018

Investeerders gezocht voor Kavel A7

In een advertentie in het Financieel Dagblad laat Richard Borsboom van het bedrijf Questore uit Soest weten op zoek te zijn naar investeerders om een bod te kunnen doen op Kavel A7. Op dit moment is het kavel voor commerciële analoge etherradio niet in gebruik.

Tot 22 mei kunnen partijen aan het Agentschap Telecom laten weten dat ze willen deelnemen aan de veiling hiervan. De vergunning loopt tot en met 31 augustus 2017. Borsboom belooft een rente van 10 procent en het businessplan zou ‘betrouwbaar en winstgevend zijn’. Het zou gaan om een ‘muziekproject met een bekende, goede naam’ en een bijbehorend management dat al jarenlang ervaring met commerciële radio heeft. Verdere informatie ontbreekt in de advertentie.

Op het FM-pakket van Kavel A7 zonden in de jaren 2003 – 2009 respectievelijk Yorin FM, Caz en Arrow Classic Rock uit. Arrow ging failliet, omdat het de vele miljoenen die ermee gemoeid zijn onmogelijk kon opbrengen. In 2009 is de vergunning voor deze frequentie ingetrokken en sindsdien staat het kavel leeg. Bij de laatste frequentieverdeling in 2011 waren er geen aanvragers die aan veilingseisen voldeden. De overheid dacht er toen 17,5 miljoen euro mee te kunnen incasseren, maar geen enkele marktpartij zag dat als een realistisch bedrag.

Bron: Broadcast Magazine

Bericht delen