House Top 1000 Aller Tijden terug op Radio NRG
maandag 29 maart 2021

House Top 1000 Aller Tijden terug op Radio NRG

De muzieklijst House Top 1000 Aller Tijden keert vrijdag 2 april terug op Radio NRG (‘eNeRGy’) in de Haagse regio en ver daarbuiten.

Het is 25 jaar geleden dat, in het voorjaar van 1996, de ether in de Haagse regio opgeschrikt werd door een nieuwe muzieklijst: een Top 1000 van de beste, bekendste en hardste dance- en house-hits op Radio NRG.

Inmiddels is de House Top 1000 Aller Tijden al een kwart eeuw een vaste radiotraditie tijdens het lange Paasweekend. De afgelopen jaren werd deze bijzondere lijst uitgezonden door verschillende andere radiostations maar vanaf Goede Vrijdag is deze, voor het eerst in 25 jaar, weer te horen op Radio NRG, de jaren ’90 dance- en house-zender die vorig jaar zomer een comeback maakte in de ether en op internet.

House Top 1000-initiatiefnemer en mede-oprichter van Radio NRG, Peter van Leeuwen: “Het is mooi dat deze lijst dit jaar, naast Wild FM en Deep Radio, ook te beluisteren is op Radio NRG, de zender waar het allemaal begonnen is. Ik verheug me erop om komend Paasweekend de luisteraars van het eerste uur te mogen begroeten en samen met hen een ouderwets gezellig radiofeest te vieren.”

Naast House Top 1000-veteraan Peter van Leeuwen zal de lijst onder andere worden gepresenteerd door dj’s als Giel Beelen, Robin Albers, Mark van Dale, Michel de Hey, DJ Jurgen en Gijs Alkemade. Voor Radio NRG vormt de House Top 1000 de aftrap voor een hele reeks nieuwe programma’s. Zo zijn er nieuwe dagelijks gepresenteerde ochtend- en middagshows, begint het weekend als vanouds op de dinsdagavond met klassieker-mixshow Mellow Moods en is internationale ster DJ JOSE iedere zaterdagavond tot zondagochtend vaste gast.

Bovendien heeft NRG de radiolegende Erwin van der Bliek als vaste ‘station voice’ aan zich weten te binden. Zijn stem is voortaan te horen in Radio NRG-jingles en promo-spots. De House Top 1000 Aller Tijden wordt op Goede Vrijdag 2 april om 10.00 uur afgetrapt met de nummer 1000. Daarna volgt een marathonuitzending die tot en met Tweede Paasdag duurt. Op maandag 5 april om 21.00 uur wordt de nummer 1 van de lijst uitgezonden.

Ontvangstgebied
Radio NRG is in een groot deel van de Randstad in de ether te beluisteren via DAB+. De omroep maakt hiervoor gebruik van een aantal DAB+-netwerken in onder andere Den Haag, Leidschendam-Voorburg/Leiden, Zoetermeer/Lansingerland/Krimpenerwaard en Delft/ Vlaardingen. NRG is bovendien wereldwijd te beluisteren via de online- en mobiele radioportals en via de eigen website: radio-nrg.com.

Bron: Radio NRG/BM

Bericht delen