Article header image

Hoorspel De Nederlandse maagd op Radio 1

Radio 1 zendt op zondag 1 januari 2012 vanaf 21.00 uur een nieuw hoorspel uit. De Nederlandse maagd van schrijfster Marente de Moor is winnaar van de AKO Literatuurprijs 2011. Deze roman is in opdracht van de NTR door Eva Gouda razendsnel tot hoorspel bewerkt. Sinds 2007 maakt De Hoorspelfabriek elk jaar een hoorspel van het boek dat de AKO Literatuurprijs heeft gewonnen. Zes dramaschrijvers maakten voor elk genomineerd boek een opzet voor een hoorspeltekst, met eerste scenes en ideeën voor het geluidsdecor.

30 oktober werd de winnaar bekendgemaakt. Eva Gouda moest van de roman een script maken in maar twee weken tijd, met ondersteuning van de rest van de schrijfgroep en initiatiefnemers Marlies Cordia en Vibeke von Saher van de Hoorspelfabriek als klankbord.

De cast van dit hoorspel bestaat uit Georgina Verbaan als Janna, de Nederlandse maagd, Hans Dagelet als Egon, Trudy de Jong en Bert Luppes als het huishoudelijke personeel, Annemarie Oster als de mooie Julia met haar tweeling Chiem Vreeken en Daniel van Klaveren, Jaap Spijkers als de sinistere nazi en René van Asten als de joodse arts Dr. Reich die probeert alles nog binnen de perken te houden. De figureerden in kleine rolletjes.

Bron: Radio.nl

Bericht delen