dinsdag 16 januari 2018

Holland FM wordt Radio Continu

Vanaf donderdag 1 augustus zal de muziek van Radio Continu op de zenders van Holland FM uit Friesland klinken. Het commerciële radiostation Holland FM is één van de best beluisterde radiostations in Friesland en sinds januari 2006 actief.

Directeur Eddy Harms nam eind 2005 het failliet gegane radiostation Nationaal FM over. Er werd eerst uitgezonden vanuit de Action Factory in Burgum, vervolgens vanuit wijkcentrum Knooppunt in Leeuwarden en de laatste jaren vanuit Bowlingcentrum de Grote Keizer aan het Kalverdykje in Leeuwarden. Al geruime tijd had Harms gesprekken met Radio Continu over een samenwerking.

Holland FM werkte alleen met vrijwilligers dus de overgang naar Radio Continu kost geen arbeidsplaatsen. Harms blijft wel als commercieel medewerker bij Radio Continu betrokken.

Radio Continu zendt uit vanuit Tweede Exloërmond (Drenthe) en is reeds te beluisteren in Groningen (92.4 FM), Drenthe (92.4 FM), Overijssel (92.4 FM en 98.0 FM) en Gelderland (Achterhoek) (101.9 FM), en is in dit gebied (incl. Flevoland) ook op diverse kabel en glasvezelfrequenties te beluisteren. Radio Continu, dat een mix van Nederlandstalige -, Engelstalige -, Duitstalige – en Countrymuziek uitzendt, is in 2001 opgericht en heeft in de loop der jaren haar uitzendgebied uitgebreid.

Bron: Radio Continu

Bericht delen