Dinsdag 16 januari 2018

Herlancering radiozender Kink

De zender KinkFM keert terug. Dat meldt Jan Hoogesteijn, één van de oprichters van de radiozender, via de Facebook-pagina. Kink gaat als zelfstandige zender opereren: “Een nieuwe club met gedreven muziekliefhebbers, die een groot hart voor radiomaken hebben”, aldus Hoogesteijn.

Hoogesteijn: “Dit definitieve besluit liet nogal op zich wachten omdat het (opnieuw) starten van een radiostation veel praktische en financiële consequenties met zich meebrengt, die ik eerst onderzocht wilde hebben. De gesprekken over mogelijke samenwerkingsverbanden met andere partijen hebben ook aanzienlijk meer tijd in beslag genomen dan voorzien. Die gesprekken hebben overigens niets opgeleverd. We gaan het dus zelf doen. En met ‘we’, bedoel ik een nieuwe club met gedreven muziekliefhebbers, die een groot hart voor radiomaken hebben.

Maar….waarom weer met Kink van start gaan terwijl er inmiddels zoveel internetstations zijn bijgekomen, die muzikaal zo’n beetje hetzelfde doen als wat Kink heeft gedaan? En, wat heeft Kink in hemelsnaam nog toe te voegen aan populaire diensten als Spotify, Deezer en Apple Music? Is Kink niet gewoon passé of, zoals iemand op deze pagina fijntjes opmerkte:nostalgie? Ik denk het niet.

Het belangrijkste verschil tussen wat ik met Kink voor ogen heb, en vrijwel alles wat er nu via het internet beschikbaar is aan [alternatieve] muziekstreams en muziekdiensten zijn … dj’s. Bij voorkeur wat buitenissige, slimme dj’s die op een serieuze of grappige wijze duiding geven aan de muziek, en die de ziel zijn van een zender. Dát is wat er naar mijn smaak ontbreekt aan al die nonstop internetstreams die zichzelf radiostation noemen.

Begrijp mij niet verkeerd: daar is niets mis mee, sterker nog: veel mensen vinden nonstop muziek geweldig, maar het is niet waar Kink voor staat. Kink was én wordt uiteindelijk weer een radiostation met dj’s, interviews, concerten en alles wat daar verder bij hoort, incluis alle onzin.

Het is mij het afgelopen half jaar duidelijk geworden dat hier nog steeds grote behoefte aan is. Jullie hebben in enorme aantallen positief gereageerd op een mogelijke terugkeer van Kink en het heeft mij oprecht verbaasd dat dit ‘vreemde’ radiostation, bijna 5 jaar na sluiting, nog steeds zoveel teweegbrengt. Dat is iets om trots op te zijn.

De herlancering van Kink wordt een soort drietrapsraket, met als einddoel een full operating radiostation. Dit proces, dat nogal wat tijd in beslag gaat nemen, is van start gegaan met een zoektocht naar nieuwe dj’s. Een maand geleden hebben we een oproep geplaatst waarop massaal gereageerd is: 521 aanmeldingen! Hierdoor heeft de selectie veel meer tijd in beslag genomen dan verwacht, en aan iedereen die gereageerd heeft daarom het nederige verzoek om nog even de adem in te houden.”

Bron: Facebook/Broadcast Magazine

Bericht delen