Dinsdag 16 januari 2018

Heerlen wil Glazen Huis in 2014

De gemeente Heerlen heeft zich kandidaat gesteld voor het Glazen Huis van Serious Request in 2014. Heerlen wil een podium bieden aan het goede doel vanwege de ‘culturele lente’ die de stad volgens de gemeente doormaakt.

Het evenement zou dan plaatsvinden rond het Glaspaleis. Het Glazen Huis is een initiatief van radiozender 3FM. Drie dj’s sluiten zich tijdens Serious Request zes dagen lang op. Tijdens die dagen eten ze niet. In ruil voor donaties kunnen luisteraars verzoeknummers aanvragen.

Sittard-Geleen, Kerkrade en Weert wilden eerder ook al het Glazen Huis naar Limburg halen, maar dat is toen niet gelukt. Maastricht heeft aangegeven het evenement niet te willen organiseren. Heerlen denkt een goede kans te maken vanwege de Euregionale ligging, de culturele activiteiten in de stad en omdat Serious Request nog nooit in Limburg is georganiseerd.

De gemeente zou 175.000 euro moeten betalen aan de radiozender als het Glazen Huis naar Heerlen komt. In totaal kost het evenement ongeveer 400.000 euro.

Bron: L1/Broadcast Magazine

Bericht delen