Hans Schiffers onthult kunstwerk ter ere van 75 jaar Arbeidsvitaminen
vrijdag 19 februari 2021

Hans Schiffers onthult kunstwerk ter ere van 75 jaar Arbeidsvitaminen

Op de plek waar het 75 jaar geleden allemaal begon, het voormalig AVRO gebouw in Hilversum, onthulde presentator Hans Schiffers vrijdagochtend live in de uitzending van Arbeidsvitaminen een unieke, interactieve installatie van 75 radio’s.

Ze vormen een bijzonder eerbetoon aan het langstlopende radioprogramma ter wereld en staan symbool voor 75 jaar Arbeidsvitaminen. Elke radio uit de installatie vertegenwoordigt een jaar uit de geschiedenis van Arbeidsvitaminen en heeft muziek uit dat jaar in zich. Met een grote tuner-knop is door de verschillende radio’s (en dus jaren) heen te scrollen.

Zo neemt de installatie de luisteraar niet alleen mee door de geschiedenis van het programma, maar brengt het ook herinneringen naar boven. Het bracht Hans Schiffers vanmorgen weer even terug in zijn eerste jaar als presentator van Arbeidsvitaminen. Hij koos voor het jaartal 1992 waarna Heal the World van Michael Jackson te horen was uit een van de radio’s.

Hans Schiffers viert de dag dat het programma exact 75 jaar bestaat samen met oud-Arbeidsvitaminen-presentatoren Gerard Ekdom en Jan Steeman. Zij nemen tussen 18.00 en 20.00 uur vanavond weer plaats achter de microfoon om live radio te maken. Ook staan er de hele dag feestelijke optredens op het programma van artiesten die hebben bijgedragen aan het succes van het programma onder wie The Cats Tribute Band, Gerard Joling, George Baker, Douwe Bob en Peter Koelewijn.

Hans Schiffers, presentator Arbeidsvitaminen: “Ik ben vereerd en trots dat dit programma al 75 jaar lang bewijst met zijn tijd mee te gaan. Elke plaat die wij laten horen, is aangevraagd door een luisteraar en heeft een verhaal. Muziek inspireert, ontroert en verbindt. Het helpt mensen de dag door, het zijn letterlijk vitaminen om de dagelijkse arbeid uit te voeren. Dit programma kan zeker nog 75 jaar mee!”

Bron: AVROTROS/BM
Foto: Ruud Baan/AVROTROS

Bericht delen