Dinsdag 16 januari 2018

Haagse wethouder kritisch over FunX

De Haagse wethouder Rabin Baldewsingh vreest voor de toekomst van jongerenzender FunX. De wethouder zegt dat FunX onvoldoende actief is in Den Haag. De studio staat leeg en op straat zijn volgens hem weinig verslaggevers te zien. Volgens de wethouder heeft het radiostation allerlei kansen laten liggen om tot een oplossing te komen voor het wegvallen van de rijkssubsidie.

Zo waren er initiatieven vanuit de grote steden en de publieke omroep waar volgens hem niets mee is gedaan. Ondanks de onzekerheid wil Baldewsingh de afspraak nakomen dat de gemeente dit jaar nog subsidie geeft. Zolang de onzekerheid blijft bestaan geeft hij echter maar de helft van de gereserveerde twee ton, aldus de wethouder tegenover de lokale omroep Den Haag FM.

Rocky Tuhuteru, directeur van FunX, reageert verbaasd op de uitspraken van de Haagse wethouder. “Ambtenaren hebben wethouder Rabin Baldewsingh niet goed geinformeerd over de huidige gang van zaken bij de jongerenzender FunX”, aldus Tuhuteru bij Den Haag FM. “Het station wil ook in Den Haag actief blijven en doelgroepen bedienen die andere media laten liggen”. Baldewsingh en Tuhuteru hebben nu afgesproken snel met elkaar te gaan praten over een oplossing.

FunX krijgt tot nu toe geld van het Rijk en de vier grote steden. Het kabinet heeft laten weten te stoppen met de subsidie. Dat scheelt de jongerenzender de helft van het budget.

Bron: Mediamagazine

Bericht delen