Grand Prix Radio krijgt Formule 1-radiorechten
woensdag 1 juli 2020

Grand Prix Radio krijgt Formule 1-radiorechten

Grand Prix Radio beschikt vanaf nu over de radiorechten voor de komende drie Formule 1-seizoenen. Dat betekent dat Grand Prix Radio niet alleen live en ter plaatse verslag mag doen van elke training, kwalificatie en race, maar ook interviews kan afnemen met de Formule 1-coureurs.

Grand Prix Radio wordt daarnaast ook marketingpartner van Formula One Management en zal hiervoor de nodige promotionele activiteiten verzorgen. Grand Prix Radio is het enige Nederlandstalige radiostation dat live aanwezig mag zijn vanaf de circuits die deel uitmaken van het officiële Formule 1-wereldkampioenschap.

Het verwerven van deze rechten betekent dus dat Grand Prix Radio vanaf nu bij elke race aanwezig zou mogen zijn. Echter, door de maatregelen die de FIA heeft genomen als reactie op de Covid-19 pandemie, zal dat pas gebeuren als de pers weer vrij aanwezig mag zijn en Grand Prix weer met publiek verreden kan worden.

“We zijn ongelooflijk trots op deze bijzondere deal met Formula One Management, dank daarvoor ook aan Ballentine Tax & Legal voor hun inzet”, aldus Olav Mol, mede-oprichter van Grand Prix Radio.

“Dit is iets unieks voor Nederland en ik vind het fantastisch dat we op deze manier een nieuw pad gaan bewandelen in de Formule 1. Het wordt nog wel een uitdaging om direct vanaf het begin voor de volle honderd procent invulling te geven aan wat we mogen, maar met de moderne communicatiemogelijkheden die we tot onze beschikking hebben, gaat dat vast goed komen. De sport leeft meer en meer in ons land en Grand Prix Radio kan de vele fans nu nog meer content leveren met dit Nederlandse Formule 1-radiostation.”

Bron: Grand Prix Radio/BM

Bericht delen