Article header image

Genomineerden Philip Bloemendal Prijs bekend

De drie genomineerden voor de Philip Bloemendal Prijs 2016 zijn Amber Brantsen (NOS), Eva Cleven (FunX) en Anita Sara Nederlof (RTV Utrecht). De jury koos unaniem voor deze drie genomineerden uit de 23 aanmeldingen van jonge, talentvolle, journalistieke presentatoren.

‘De drie genomineerden van de Philip Bloemendal Prijs zijn dit jaar allen vrouw. Het is verheugend dat er steeds meer vrouwen zijn die zich manifesteren als journalistiek programmamaker. Dat ze daarbij in niets meer onderdoen voor hun mannelijke collega’s is iets wat de jury buitengewoon tevreden stemt. Daarmee lijkt een evenwicht te zijn bereikt dat alleen maar een goed voorbeeld kan zijn voor de hele samenleving’, zo meldt de jury.

De jury bestaat deze keer uit voorzitter Frits (Spits) Ritmeester (NPO Radio 1, De Taalstaat, KRO-NCRV), Suzanne Bosman (Radio 1, EenVandaag), Tim Overdiek (NOS Online), Sofie van den Enk (KRO-NCRV) en de winnaar van 2014 Arman Avsaroglu (NOS Radio).

Tijdens de uitreiking op 8 december maakt burgemeester Pieter Broertjes van Hilversum de winnaar bekend en hij reikt eveneens de prijs uit. De presentatie is in handen van Sofie van den Enk en vindt plaats bij het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid.

De tweejaarlijkse stimuleringsprijs is genoemd naar Philip Bloemendal, de in 1999 overleden legendarische commentator van het Polygoon bioscoopjournaal. De winnaar ontvangt een geldprijs van 3.500 euro, te besteden aan een opleiding om zich in het vakgebied verder te bekwamen.

Voorgaande winnaars zijn Brecht van Hulten (2002), Lucella Carasso (2004), Wouter Zwart (2006), Sofie van den Enk (2008), Ajouad El Miloudi (2010), Luuk Ikink (2012) en in 2014 Arman Avsaroglu.

Bron: Philip Bloemendal Prijs/Broadcast Magazine

Bericht delen