Article header image

Geen 538 Koninginnedagfeest dit jaar

Radio 538 en de Gemeente Amsterdam hebben besloten dat er geen Radio 538 Koninginnedagfeest komt in Amsterdam. De gemeente wil om veiligheidsredenen een maximum van 60.000 bezoekers en dan zou er een toeganscontrole moeten plaatsvinden.

Daarom kwam in plaats van het Museumplein, de locatie van de afgelopen jaren, het plein bij de RAI in aanmerking. Radio 538 wilde echter geen kaartverkoop omdat het een volksfeest is en kan helaas niet in de hand houden of het bezoekersaantal op het RAI plein hoger zal uitvallen.

Vandaar het besluit om dit jaar het feest niet door te laten gaan. In 2013 hoopt 538 haar luisteraars wel weer het grootste gratis Koninginnedagfeest met de beste artiesten te kunnen aanbieden. Jan-Willem Brüggenwirth, algemeen directeur Radio 538: “Met pijn in het hart moeten we afscheid nemen van het succesvolle Koninginnedagfeest. Maar aan de andere kant ligt er ook weer een mooie uitdaging om na te denken over een nieuw concept. Alle luisteraars met leuke suggesties, zijn welkom om dit met Radio 538 te delen.”

Burgemeester Van der Laan: “We hebben in goed overleg gekeken naar de mogelijkheid om Radio 538 een andere locatie te geven. Maar veiligheid staat voorop. Koninginnedag in Amsterdam is altijd een groot Oranje-feest geweest. Dat moet ook zo blijven. Voor de toekomst kijken we samen naar een andere opzet voor een evenement op Koninginnedag.”

Bron: Radio 538

Bericht delen