Dinsdag 16 januari 2018

Geberit wint Loden Radioleeuw

Geberit heeft de Loden Radioleeuw gewonnen voor het meest irritante reclamespotje van 2017. Radar Radio-presentator Mischa Blok overhandigde de prijs, die jaarlijks uitgereikt wordt door het AVROTROS-consumentenprogramma, aan Geberit’s marketingmanager Raymond Koopman.

De afgelopen weken brachten 5251 consumenten hun stem uit op de radioreclame’s van Only for Men, Geberit, Voltaren, Autotaalglas en AutoTrack. 

Geberit wint de Loden Radioleeuw voor de reclamespot ‘Stank hoeft niet te stinken’. Volgens de fabrikant van sanitairproducten poepen Nederlanders 400 keer per jaar en spenderen daarmee dus jaarlijks 50 uur in de stank. Een nieuw toiletsysteem van Geberit zou stank direct vanuit de toiletpot verwijderen door middel van een ‘energiebesparend geurzuiveringsonderdeel’.

Raymond Koopman reageert: “We hadden niet als doel de Loden Radioleeuw te willen winnen, dus daar zijn we niet blij mee. Aan de andere kant zijn we wel blij met de extra aandacht voor het probleem. Stank op het toilet hoeft niet. We weten dat stank en stinken onderwerpen zijn die heel herkenbaar zijn voor mensen en waar mensen het liefst niet mee geconfronteerd mee willen worden. Als je het niet benoemt en niet onder de aandacht brengt, ben je het gewoon aan het negeren en negeren is geen probleem oplossen.”

Bron: AVROTROS/BM
 

Bericht delen