Dinsdag 16 januari 2018

FunX zet gesprekken met NPO voort

Rocky Tuhuteru, interim directeur van de jongerenzender FunX, zal de gesprekken met de publieke omroep voortzetten. Eerder werd bekend dat de media- en communicatiespecialist de vorige week opgestapte directeur Willem Stegeman vervangt. Tuhuteru blijft vooralsnog tot en met maart 2012 in functie.

Naar aanleiding van een verschil in opvatting over de ‘koers die gevaren moet worden’ tussen de directie van FunX en eigenaar Stichting G4 Radio stapte Stegeman op. In eerste instantie werd bekend dat ook directiesecretaresse Martine Huizenga en mediadirecteur Cherylla Ganpatsingh niet meer werkzaam te zijn voor het station. Nu blijkt dat zij zich ziek hebben gemeld en kijken hoe het verder moet.

Tuhuteru zegt tegenover 3VOOR12: “Ik focus mij op de gesprekken met de publieke omroep”. De interim directeur zegt negatief verrast te zijn door het spontane opstappen van Stegeman, die blijkbaar een toekomst als commerciële omroep in het verschiet zag.

Tuhuteru legt uit dat de ontwikkelingen en werkzaamheden bij FunX te komende tijd gewoon door zullen gaan. “Ik maak mij ook geen zorgen over het merk FunX en het product dat wij leveren, wel over de financiering daarvan. Er zijn veel belanghebbenden en het is ook de G4 (de verenigde vier grote gemeenten) en de Rijksoverheid veel aangelegen dat FunX blijft bestaan. Als geen ander weet dit station een grote groep mensen te bereiken die door de traditionele media niet worden gevangen.”

Bron: 3VOOR12

Bericht delen