Dinsdag 16 januari 2018

FunX kan blijven uitzenden

De lokale omroepen van de vier grote steden tekenden dinsdag samen met de NPO een overeenkomst voor de toekomst van FunX na 2012. De zender dreigde te verdwijnen nadat het ministerie van OCW en de vier grote steden geen of minder geld beschikbaar stelden.

Jan Westerhof, directeur NPO Audio: “De publieke omroep is de afgelopen zeven jaar actief betrokken geweest bij FunX en steunde het radiostation met kennis, techniek en geld. De luisteraars èn het geluid van FunX zijn voor de NPO belangrijk en alle reden om de samenwerking met de lokale omroepen te versterken. Als radioman ben ik blij dat FunX verder kan en zijn onderscheidende geluid blijft laten horen.”

Interim-directeur Rocky Tuhuteru van FunX is blij met de overeenkomst met de NPO: “De positie van FunX is nu duidelijk en er is gelukkig ook voor de luisteraars duidelijkheid. Het is zeker dat FunX blijft bestaan waardoor we jonge luisteraars herkenning kunnen blijven bieden en erkenning voor hun muzieksmaken en aandacht voor de items die zij belangrijk vinden.” FunX krijgt een plek binnen de publieke omroep en houdt zijn eigen klank. BNN, NTR en VPRO gaan bijdragen aan de programmering. 3FM zendermanager Wilbert Mutsaers heeft vanaf 1 januari 2013 de supervisie over FunX.

FunX is een succesrijke urban zender met veel jonge luisteraars in de grote steden. FunX heeft een landelijke editie, die via de kabel en internet te horen is. Daarnaast is FunX op de FM in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht te horen met de landelijke editie en op een aantal vaste tijdstippen lokale uitzendingen.

Bron: FunX

Bericht delen