Dinsdag 16 januari 2018

Frits Spits weg en terug bij Oranjejournaal

Frits Spits stopt met het presenteren van het Oranjejournaal op Radio 2. Hij trekt zich terug vanwege alle ophef over het Koningslied. “Dat er wat aan te merken valt op de teksten betekent niet dat je met bijna een volksgericht een lied moet afschieten”, vindt Spits.

Sinds het begin van de maand presenteerde Spits samen met Wendy Beenakker driemaal per dag het Oranjejournaal over de aanstaande troonswisseling. Het officiële Koningslied was ook voor het eerst te horen afgelopen vrijdag in het journaal van Radio 2. De zender was nauw betrokken bij de organisatie en uitvoering van het Koningslied.

Radiostation Q-Music heeft maandagochtend tussen 8.00 en 9.00 uur alleen maar het officiële Koningslied gedraaid. “Weg met de ongenuanceerde reacties”, twitterden deejays Mattie en Wietze.

Update
“Ik kan terug als heraut. Hoera, hoera, hoera”, twitterde Spits maandag nadat het nieuws bekend was geworden dat het Koningslied toch leidend blijft. “Ik wil solidair zijn als heraut. Mijn rol in het Oranjejournaal was de heraut van het Koningslied te zijn.”

Bron: NOS/Broadcast Magazine

Bericht delen