Frénk van der Linden presenteert marathonuitzending Haarlem105
donderdag 16 april 2020

Frénk van der Linden presenteert marathonuitzending Haarlem105

Interviews, opmonterende optredens en heet-van-de-naald-reportages: als steunbetuiging aan alle inwoners die worstelen met de coronacrisis brengt streekomroep Haarlem105 zondag 19 april een twaalf uur durende radiomarathon. Dat gebeurt in samenwerking met NH Nieuws en ZFM Zandvoort.

Erik van Muiswinkel, Dieuwertje Blok, Veldhuis en Kemper, Giel Beelen, Sue the Night, Dennis van der Geest, Mylou Frencken, Jan Lammers, Joost Swarte, Mart Smeets, Jacqueline Govaert en andere stads/regio-genoten van naam en faam nemen deel aan de uitzending. Een even prominente plaats wordt ingeruimd voor Haarlemmers en Heemstedenaren uit de wereld van zorg, welzijn en onderwijs.

Ook de burgemeesters van Zandvoort, Bloemendaal, Heemstede en Haarlem schuiven aan. Alle gasten vertellen over de manier waarop zij het virus het hoofd bieden, en welke muziek, welke boeken, welke gedachten hen troost, steun of hoop bieden. Luisteraars krijgen de gelegenheid om in de uitzending vragen te stellen.

Medewerkers van Haarlem105, NH Nieuws en ZFM Zandvoort zijn de hele dag op straat, reizen door de regio, en rapporteren elk half uur live in de uitzending over hun bevindingen. De presentatie is in handen van Frénk van der Linden, samen met verschillende sidekicks, onder wie Gerrie Hondius en Suzanne Groot, plus natuurlijk de vaste krachten van Haarlem105.

Van 9.00 tot 21.00 uur is de uitzending live te volgen via de radio op 89.9 FM, alle digitale kanalen en via Haarlem105.nl. Ook ZFM Zandvoort zendt de marathon live uit, via 106.9 FM. Bovendien is de gehele radio-uitzending live te bekijken via het televisiekanaal van Haarlem105. Dit wordt verzorgd door NH Nieuws.

De gemeente Haarlem, het plaatselijke bedrijfsleven en particulieren maken de radiomarathon mogelijk. Striptekenaar Joost Swarte heeft speciaal voor de uitzending een poster getekend. Deze wordt in gelimiteerde oplage (en gesigneerd) verkocht, ook om de uitzending financieel mede mogelijk te maken. Mocht er meer geld binnen komen, dan gaat dit naar het Rode Kruis.

Bron: Haarlem105/BM

Bericht delen