Frank Evenblij en Erik Dijkstra op zondag op NPO Radio 1
woensdag 9 december 2020

Frank Evenblij en Erik Dijkstra op zondag op NPO Radio 1

Iedere zondagavond gaan Frank Evenblij en Erik Dijkstra op de radio het nieuws van de afgelopen week doornemen. Dat doen ze op locatie: elke week vanaf een plek ergens in Nederland, die in het nieuws is geweest.

Met live gasten, diverse rubrieken en verrassende onderwerpen nemen Dijkstra en Evenblij je mee door het land. Mai Verbij heeft als razende reporter de sfeer ter plekke al verkend en schuift bij de heren aan. Het nieuwe radioprogramma Dijkstra en Evenblij ter plekke is vanaf zondag 10 januari 2021 wekelijks te beluisteren van 20.00 tot 22.00 uur bij BNNVARA op NPO Radio 1.

Erik Dijkstra: “Rellen in Roosendaal? Dan komen wij op zondag vanuit Roosendaal. Een crystal meth-lab ontdekt in een Drents dorpje? Dan gaan wij naar Drenthe om te bespreken welke impact dit ter plekke heeft.”

Frank Evenblij: “Landelijk nieuws komt natuurlijk ook aan bod, maar dat vertalen we en maken we lokaal. Gaat een school dicht door corona? Wij gaan naar de school toe om te kijken wat de impact is van die maatregel en vragen de jongeren hoe zij dealen met corona.”

Erik Dijkstra en Frank Evenblij begonnen beiden als ‘Jakhals’ bij De Wereld Draait Door. Daarna maakten ze samen Bureau Sport en ook Bureau Vooroordeel. In Bureau Sport Radio, elke vrijdagmiddag tussen 13.30 en 14.00 uur op NPO Radio 1, geven ze op geheel eigen wijze hun kijk op de afgelopen sportweek. Erik Dijkstra presenteert daarnaast de BNNVARA-kennisquiz Per Seconde Wijzer en Frank Evenblij was dit jaar te zien met de Quiz met Ballen en Evenblij maakt vrienden.

Bron: BNNVARA/BM
Foto: Annemieke van der Togt/BNNVARA

Bericht delen