Financial News Radio wint kavel in veiling voor FM-frequenties
vrijdag 7 juli 2023

Financial News Radio wint kavel in veiling voor FM-frequenties

Financial News Radio heeft met succes een kavel op de veiling voor FM-frequenties gewonnen en zal binnenkort een nieuw radiostation lanceren in Nederland. Het station zal een fris radioconcept brengen dat gericht is op het informeren van het Nederlandse jonge publiek met betrekking tot financieel nieuws en zakelijke ontwikkelingen

De veiling van FM-frequenties, georganiseerd door het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, trok veel belangstelling van prominente mediabedrijven. Na een intensieve biedingsstrijd kwam Financial News Radio als een van de winnaars uit de bus. Deze overwinning betekent een belangrijke mijlpaal voor het radiostation, dat een uitgebreid bereik zal hebben om zijn programma’s naar een breed publiek te brengen.

Als Station Manager is Jeremie Godreche, een ervaren radioprofessional uit Frankrijk, aangesteld om het radiostation te leiden. Godreche heeft een indrukwekkende staat van dienst in de mediabranche en brengt zijn expertise en passie voor radio over naar de Nederlandse markt. Met zijn aanstelling benadrukt Financial News Radio zijn toewijding om een buitengewone luisterervaring te bieden aan het Nederlandse jonge publiek.

Jeremie Godreche reageerde enthousiast op zijn benoeming als Station Manager en de lancering van het nieuwe radiostation. Hij zegt: “Ik ben opgetogen en klaar om de Nederlandse markt te veroveren met een nieuw radioconcept. Financial News Radio zal een verfrissende benadering bieden van financieel nieuws en zakelijke inzichten, en ik kijk ernaar uit om onze luisteraars te betrekken en te informeren.”

Het radiostation zal dit najaar van start gaan en zal beschikbaar zijn op FM-frequenties in grote delen van Nederland. Daarnaast zal het ook online te beluisteren zijn via livestreams en mobiele apps, zodat luisteraars gemakkelijk toegang hebben tot de uitzendingen, waar ze zich ook bevinden.

Financial News Radio is opgericht door internetondernemer Joost Zuurbier, CEO van het fintechbedrijf Bitsafe en eigenaar van Dot TK, een bedrijf in de domeinnaamhandel. Financial News Radio betaalde op de radioveiling 6,1 miljoen euro voor de FM-frequenties die nu nog in handen zijn van Sublime, onderdeel van Mediahuis.

Bron: Financial News Radio/BM

Bericht delen