dinsdag 16 januari 2018

Filemon Wesselink mee met de Tour

Filemon Wesselink kruipt drie weken lang in de huid van kritische wielerreporter, om tijdens de Tour de France te checken of hij nog steeds zoveel van wielrennen houdt als voorheen. Voor Radio 1 reist hij met de renners en de rest van de karavaan mee.

In zijn programma Fiel in het Wiel brengt de BNN-presentator samen met Bart Meijer verslag uit, waarbij vooral de verhalen achter de renners en iedereen rondom de Tour centraal staan. Humor, heroïek en hoogmoed; alles komt voorbij in Fiel in het Wiel, van 29 juni tot en met 21 juli dagelijks bij VARA/BNN op Radio 1.

De wielersport is voor Wesselink misschien nog wel interessanter dan voorheen: “Vorig jaar mocht ik voor het eerst drie weken meereizen en verslag doen en ik was meteen verslaafd aan het hele circus. Extra interessant is om te onderzoeken of na alle onthullingen doping ineens wél bespreekbaar is. Vorig jaar stond ik nog redelijk alleen als ik het over het spuiten en slikken in het wielrennen wilde hebben. Ik hoop dat ik nu nog meer de vinger kan leggen op hoe je zo’n loodzware wedstrijd uitrijdt. Kun je puur natuur een held kunt zijn op de fiets?”

Het duo Wesselink/Meijer heeft een flink aantal dagelijkse rubrieken in petto. Zo introduceren ze ‘Het Oranjeklassement’. Daarin strijden Nederlandse renners iedere dag om de oranje truien voor de beste renners uit ons land. Meijer is tijdens de Tour de France dopingarts voor Radio 1. Op basis van de zwaarte van de etappe van de volgende dag adviseert hij welke middelen de renners zouden kunnen gebruiken.

Bron: BNN/Broadcast Magazine

Bericht delen