Dinsdag 16 januari 2018

Felix Meurders wint Marconi Oeuvre Award 2012

Felix Meurders is verkozen tot winnaar van de Marconi Oeuvre Award 2012. Woensdag kreeg Meurders in zijn eigen radioprogramma DeGids.fm (VARA Radio 1) van Ferry de Groot, Koos Postema en Arjan Snijders te horen dat hij de winnaar is van deze prestigieuze Nederlandse radioprijs.

De jury ziet de 66-jarige Meurders als een belangrijk icoon binnen de Nederlandse radio. Het juryrapport luidt: “Als iemand de Nederlandse radio de afgelopen decennia heeft gekleurd en van grote invloed is geweest op tientallen radiomakers en miljoenen luisteraars, dan is het wel Felix Meurders. De jury vergeeft hem z’n uitstapjes naar de tv, maar constateert tegelijk dat hij z’n ouwe liefde nooit in de steek heeft gelaten. En Meurders heeft de goeie ouwe radio op veel fronten gediend: als dj, presentator, verslaggever, maar ook achter de schermen van menig programma. De jury hoopt dat deze kwajongen nog lange tijd actief zal zijn op de Nederlandse radio.”

Op 15 november, tijdens Hét RadioGala van het Jaar worden de Marconi Awards uitgereikt. Naast het Oeuvre Award zijn er de vakjuryprijzen voor Aanstormend Talent en voor Beste zender. De uitreiking van de Marconi Awards wordt gecombineerd met de publieksprijzen voor radio: de AVRO Gouden RadioRing en de Zilveren RadioSterren. Sinds 2010 heeft de AVRO de Marconi Awards geadopteerd van Broadcast Magazine.

Meurders schaart met de prijs zich in een rij iconen uit de radiowereld. Eerdere winnaars waren: Tom Mulder (2004), Rob Stenders (2005), Wessel van Diepen (2006), Ferry Maat (2007), Frits Spits (2008), Erik de Zwart (2009), Jeroen van Inkel (2010) en Lex Harding (2011). De vakjury bestaat uit tien actieve radiomakers, vijf uit de publieke, vijf uit de commerciële sector: Jurre Bosman (Radio 6 Soul & Jazz, juryvoorzitter), Rob Ester (Q-Music), Tim Klein (538), Marlous Löfffelman (Radio Veronica), Stephan Aerts (AVRO Radio 4), Jurgen van den Berg (NCRV Radio 1 & 2), Koen van Huijgevoort (100% NL), Arjan Penders (BNN Radio 1 & 2), Petra Grijzen (BNR NieuwsRadio) en Roosmarijn Reijmer (VPRO 3FM).

Hét RadioGala vindt plaats op donderdag 15 november vanaf 20.00 uur in Theater Gooiland in Hilversum. De AVRO zendt dit spektakel live uit via Radio 2, 101TV en radioring.avro.nl.

Bron: AVRO

Bericht delen