Felix Meurders stopt met presentatie Spijkers met Koppen
woensdag 15 juli 2020

Felix Meurders stopt met presentatie Spijkers met Koppen

Felix Meurders (73 jaar) zet een nieuwe stap in zijn radiocarrière. In 2021 maakt hij de overstap naar NPO Radio 5 om daar wekelijks op zaterdagochtend het nieuwe muziekmagazine FM op 5 te presenteren. Tussen 10.00 en 12.00 uur draait hij veel muziek en interviewt hij mensen die dat weekend iets bijzonders gaan doen.

De overstap betekent dat Felix na 25 jaar gaat stoppen met de presentatie van Spijkers met Koppen. Felix Meurders: “Omdat ik met hart en ziel verknocht ben aan Spijkers met Koppen heb ik lang getwijfeld om ja te zeggen tegen Radio 5. Ik moest echt kiezen, want beide programma’s presenteren kan niet, gezien de uitzendtijdstippen. Uiteindelijk heeft de doorslag gegeven dat ik weer eens wat nieuws kan gaan doen op de radio. En omdat ik op deze manier mijn vaardigheden van zowel interviewer als dj kan combineren.”

Felix gaat het programma maken voor BNNVARA, de omroep waar hij al ruim vijfenveertig jaar aan verbonden is. BNNVARA zal hierdoor na jaren afwezigheid weer terugkeren op NPO Radio 5. Felix wordt straks achter de schermen nog steeds bijgestaan door redacteur en producer Nicolette Schouten met wie hij al sinds In de Rooie Haan, de voorganger van Spijkers met Koppen, samenwerkt.

Het vertrek van Felix bij Spijkers met Koppen betekent dat Dolf Jansen op zoek moet naar een nieuwe co-presentator. Daar is genoeg tijd voor, want na de zomerstop is Felix tot het einde van het jaar nog gewoon te horen in Spijkers met Koppen.

Bron: BNNVARA/BM

Bericht delen