Evers Staat Op wint Gouden RadioRing 2018
vrijdag 1 februari 2019

Evers Staat Op wint Gouden RadioRing 2018

Evers Staat Op heeft donderdagavond de Gouden RadioRing voor het beste radioprogramma van het jaar gewonnen. Edwin Evers kreeg de prijs uit handen van Humberto Tan in Theater Gooiland in Hilversum. Evers geniet momenteel van een sabbatical. Hij nam op 21 december afscheid van zijn ochtendshow op Radio 538. “Ik kom zeker terug, maar nog niet binnen nu en een maand, want het ritme bevalt me goed”, vertelde hij donderdagavond. “Ik verveel me nog geen moment.”

De andere kanshebbers waren Somertijd (Radio 10), Vroege Vogels (NPO Radio 1), The Friday Move (BNR) en Club Ondersteboven (SLAM!). Edwin Evers won de Gouden RadioRing ook al in 2006.

De Zilveren RadioSter voor beste radiopresentator ging naar Bram Krikke van SLAM! Andere genomineerden in deze categorie waren Edwin Evers (Radio 538) en Wilfred Genee (BNR). Krikke won daarnaast de Marconi Award voor aanstormend talent.

Bij de vrouwen ging Marieke Elsinga (Qmusic) met de Zilveren RadioSter naar huis. Ook Eva Koreman (BNNVARA, NPO 3FM) en Annemieke Schollaardt waren voor deze prijs genomineerd. “Wat een eer”, reageerde Elsinga, die een ochtendprogramma presenteert met Mattie Valk. “Dankjewel als je op mij hebt gestemd.”

De Marconi Award voor beste zender werd gewonnen door NPO Radio 2. De andere genomineerden waren Radio 10 en SLAM! Zendermanager Jan-Willem van Engelen van de best beluisterde zender van Nederland nam de prijs in ontvangst. “Dat een vakjury ons nu zo beoordeelt is fijn!”

BNR kreeg de eerste Marconi Online Award voor de app BNR Smart Radio. Willem van Kooten werd geëerd met de Marconi Oeuvre Award. Als dj Joost den Draaijer deed hij in de jaren 60 en 70 pionierswerk op de Nederlandse radio. Hij was al vroeg een pleitbezorger van horizontale programmering.

Bron: Nu.nl/NOS/BM

Bericht delen