Evers Staat Op stopt eind 2018
vrijdag 23 maart 2018

Evers Staat Op stopt eind 2018

Edwin Evers stopt met de ochtendshow. Hij maakte vrijdagmorgen zelf op Radio 538 bekend dat er een einde komt aan het programma Evers Staat Op. Eind dit jaar houdt het programma op te bestaan. De ochtendshow heeft dan 21 jaar bestaan, een record.

Edwin Evers maakt nog steeds de best beluisterde ochtendshow van Nederland, maar de concurrentie van NPO Radio 2 is toegenomen door de komst van Gerard Ekdom. Wel is de gemiddelde leeftijd van de luisteraars van Evers Staat Op ruim 40 jaar. Het verschil tussen de ochtendshow en de avondprogrammering is nergens zo groot als bij Radio 538.

De gemiddelde leeftijd van de avondluisteraars is 34 jaar. De ochtendshow verliest vooral aandeel in de groep 20-34 jaar en wint juist in de doelgroep 65+.

Het is nog niet bekend wat Edwin Evers vanaf 2019 gaat doen. De 46-jarige dj presenteerde in totaal 21 jaar lang ochtendprogramma’s. Vanaf januari 1998 bij de KRO op 3FM en sinds april 2000 bij Radio 538.

Evers noemt het “de allermoeilijkste beslissing”, maar vindt dat hij toe is aan een ander leven. “Ik heb behoefte aan een leven dat iets minder in het teken staat van de klok. Ik kijk uit naar een ander leven waarin ik hopelijk meer ruimte ga krijgen om me bezig te houden met het schrijven en het maken van muziek alvorens ik eventueel zou beginnen aan een nieuw radioavontuur.”

John de Mol, eigenaar Talpa Radio: “Evers Staat Op is een begrip voor miljoenen luisteraars en Edwin Evers is zonder meer de Johan Cruijff van de Nederlandse radio. Evers heeft aan het begin van deze laatste periode, twee jaar geleden, al aan mij aangegeven dat het waarschijnlijk zijn laatste zou zijn, de impact van een ochtendprogramma op je leven is natuurlijk groot.”

De verdiensten van Evers als radiomaker werden door de jaren heen bekroond met de allereerste Gouden RadioRing in 2006, voor zijn hele oeuvre kreeg hij in 2014 de Marconi Oeuvre Award en onlangs ontving Evers de Gouden Harp.

Door de jaren heen ontving Evers zeer bijzondere gasten in zijn programma zoals koning Willem-Alexander en verschillende minister-presidenten. En vooral ook vanwege de bekende typetjes in de uitzendingen zoals Frank en Ronald de Boer, Peter R. de Vries, Boer Geert, Nico Dijkshoorn en Frans Bauer is Evers Staat Op al jaren erg geliefd bij de luisteraars.

Bron: BM

Bericht delen