Erik de Zwart in podcast: ‘Stop met Radio Veronica’
vrijdag 22 mei 2020

Erik de Zwart in podcast: ‘Stop met Radio Veronica’

Erik de Zwart vindt dat Talpa een einde moet maken aan Radio Veronica. De voormalige zenderbaas zegt dat in de podcast Van Je Af Is Harder van Joost Strootman. De Zwart vindt de luistercijfers van het station heel slecht. “Radio Veronica scoort voor geen meter.”

Tussen 2014 en 2016 stond De Zwart zelf aan het roer bij Radio Veronica. Hij stopte daarmee toen de zender werd overgenomen door John de Mol, met wie hij na meerdere samenwerkingen inmiddels gebrouilleerd is. Op het moment dat De Zwart vertrok, stond het marktaandeel van Radio Veronica op 4,7 procent. Inmiddels is daar nog maar 3,5 procent van over, ondanks het aantrekken van Giel Beelen en Wilfred Genee.

Als het aan De Zwart ligt, verdwijnt Radio Veronica uit de ether. “Het heeft helemaal niets meer te maken met vroeger. Je kunt ervoor kiezen om er samen met Wilfred Genee een soort voetbalzender van te maken, maar ik zou Radio 10 erop zetten. Dan kun je op de frequenties van Radio 10 een jongerenzender starten en dan laat je Radio 538 wat breder worden. Het is heel slecht dat John de Mol vier radiozenders heeft, waarvan er geen eentje op nummer 1 staat. Dat kan niet.”

Veronica bestond vorige week precies 60 jaar. Het huidige Radio Veronica is net als Radio 538, Sky Radio en Radio 10 onderdeel van Talpa, het mediabedrijf van John de Mol. Erik de Zwart beleefde in de jaren ’80 zijn hoogtijdagen toen Veronica nog een publieke omroep was.

Van Je Af Is Harder is een podcast waarin Joost Strootman regelmatig iemand uit de radiowereld interviewt. In het interview vertelt Erik de Zwart verder onder andere over zijn bizarre interview met Freddie Mercury van Queen, de wilde jaren ’80 waarin alles kon, het opstarten van Radio 538 en zijn breuk met John de Mol.

Bron: Joost Strootman/BM

Bericht delen