Ere-Zilveren Reissmicrofoon voor Peter van Bruggen
donderdag 21 mei 2020

Ere-Zilveren Reissmicrofoon voor Peter van Bruggen

Radiomaker Peter van Bruggen wordt onderscheiden met de Ere-Zilveren Reissmicrofoon. Juryvoorzitter Vincent Bijlo maakte dat woensdagavond bekend in het radioprogramma Met het Oog op Morgen.

Bijlo omschrijft Van Bruggen (71) als “een van de beeldendste radiomakers die ik ooit heb gehoord”. Hij is de negende winnaar van de radio-oeuvreprijs en ontvangt de prijs op 25 juni. De ereprijs wordt sinds de eerste uitreiking van de Zilveren Reissmicrofoon sporadisch uitgereikt.

Van Bruggen is onder meer bekend van het programma Het Weeshuis van de Hits. Ook presenteerde hij samen met Jeanne Kooijmans het ochtendprogramma The Breakfast Club op Radio 3. Momenteel maakt Van Bruggen de podcast Soudcheck voor NPO Radio 5. In 2013 won Van Bruggen ook al de Marconi Oeuvre Award voor zijn werk bij de radio.

Het radioprogramma Big Five van BNR, de podcast Virus Verhalen van de NTR en NPO Radio 2-dj Stefan Stasse zijn dit jaar genomineerd voor de Zilveren Reismicrofoon. Deze prijs voor het beste radioprogramma of de beste radiomaker wordt sinds 1966 uitgereikt.

Bron: Nu.nl/BM

Bericht delen