Dinsdag 16 januari 2018

Ekdom in de Ochtend week lang uit Nashville

Gerard Ekdom heeft voor een serie speciale radio-uitzendingen van Ekdoms Hall of Fame de studio in Hilversum verlaten om op zoek te gaan naar de oorsprong van de muziek, de artiesten en de verhalen achter de nummers die zo vaak gedraaid worden op NPO Radio 2.

Van 8 tot en met 12 februari begint hij met de eerste editie: Ekdoms Hall Of Fame – Muziek uit Nashville. Vijf dagen lang zendt hij met zijn BNN-VARA programma Ekdom in de Ochtend uit vanuit deze Amerikaanse plaats, waar muziek van artiesten als Johnny Cash, Elvis Presley, Dolly Parton, maar ook Taylor Swift en Kings of Leon is ontstaan.

Ekdom kijkt er naar uit om zich onder te dompelen in de muzikale historie van Nashville: “Ik ga achter de verhalen aan van muziek waar ik altijd mee bezig ben. Want vanuit je studiootje in Nederland kom je een heel eind, maar wat is daar te zien? Wat is er zo muzikaal aan die plek? Maar ook: wat kunnen we nog verwachten vanuit Nashville? Hoe ontwikkelt de muziek zich daar?”

De uitzendingen van Ekdom in de Ochtend zijn ondanks het tijdsverschil live en zitten vol muzikale reportages, de vaste programmaonderdelen en natuurlijk livemuziek van artiesten uit die omgeving.

Bron: BNN-VARA/TV-Visie/Broadcast Magazine

Bericht delen