Dinsdag 16 januari 2018

Effe Ekdom wint AVRO Gouden RadioRing 2012

De RadioRing, de Zilveren RadioSter Man/Vrouw en Marconi-Awards zijn donderdag uitgereikt in Theater Gooiland in Hilversum. De uitreiking was live te volgen op Radio 2. De winnaar van de Gouden RadioRing 2012 werd Effe Ekdom (AVRO/3FM). Het programma van Gerard Ekdom won van Het Foute Uur (Q- Music) en De Avondploeg (Slam!FM).

Ekdom mocht ook de Zilveren RadioSter Man in ontvangst nemen, Edwin Evers (538) en Jeroen van Inkel (Q- Music) grepen naast de ring. Bij de vrouwen sleepte Kristel van Eijk (Q- Music) de Zilveren RadioSter in de wacht. Genomineerde Claudia de Breij (VARA) wist deze al vier keer op rij te veroveren. De andere genomineerde vrouw was Roosmarijn Reijmer (VPRO), die voor de tweede keer genomineerd was. Van Eijk wist haar eerste nominatie meteen te verzilveren.

Tegelijk met de RadioRing en -Sterren zijn ook de Marconi Awards uitgereikt. Felix Meurders wint de Marconi Oevre Award. Meurders is een belangrijk icoon binnen de Nederlandse radio, die de afgelopen decennia van grote invloed is geweest op tientallen radiomakers.

Radio 1 is uitgeroepen tot de Beste Zender. Naast het sterke Radio 1 Journaal en oerklassiekers als Met het oog op morgen en Langs de Lijn, zijn er met nieuwe titels als De Gids.fm, Vrijdagmiddag Live bijzondere stappen gezet. Barend en Wijnand (NCRV, 3FM) hebben de prijs ontvangen voor Aanstormend Talent. “Barend en Wijnand nemen zichzelf niet te serieus, schuwen het experiment niet, zijn intelligent en maatschappelijk betrokken,” aldus het juryrapport.

Bron: AVRO

Bericht delen