dinsdag 16 januari 2018

Edwin Evers over zijn toekomst

In de serie Radio Hall of Fame praat Sjors Fröhlich voor Broadcast Magazine met mensen die voor de Nederlandse radio van groot belang zijn. In de juli-editie de grootste radioster van deze periode: Edwin Evers.

Al vijftien jaar maakt hij de toonaangevende ochtendshow. Vriend en vijand zijn het er over eens: Evers is de beste.

“Af en toe trek ik de teugels aan. Dan moeten we wat kritischer zijn op waar we achteraan bellen. Het moet leuk en kort en anders niet. Het moet niet bellen om het bellen worden. Ik check de laatste tijd vaker of we niet te veel en te lang lullen. Het sluipt er in. Als ik vakantie heb, luister ik een en ander terug. Dan merk ik het en zetten we bij terugkomst de klokken weer even gelijk,” aldus Evers.

De dj heeft nog een contract tot eind 2014. Over de toekomst daarna zegt hij onder andere: “De reden dat ik ooit stop met de ochtendshow, is dat ik dan misschien een ander leven wil. Je moet het niet groter maken dan het is, maar ik leef er nu wel naar. Ik lig door de week elke avond om kwart over acht in bed en eigenlijk staat mijn hele leven in het teken van het programma. Ik kan niet inschatten wanneer het moment daar is.”

“Kijk, radio blijft gewoon altijd leuk. Dat merk ik al als ik een week op vakantie ben. Ik ben dan zo blij als ik weer mag beginnen. Het muziekleven is een veel vrijer leven. Daar denk ik wel eens over na. Ook een prettige gedachte. Niet elke dag een uitzending met alle verplichtingen daar omheen. (Stilte) Dit houdt een keer op natuurlijk. Mensen zijn er ooit een keer klaar mee.”

Het complete interview met Edwin Evers is te lezen in de juli-editie van Broadcast Magazine. Nog geen abonnee? Klik hier.

Bron: Broadcast Magazine

Bericht delen