Edwin Evers komt terug als radiomaker
vrijdag 21 december 2018

Edwin Evers komt terug als radiomaker

Na 21 jaar nam het team van Evers Staat Op vrijdag afscheid van de populaire ochtendshow met een twaalf uur durende uitzending. Om dit bijzondere moment muzikaal bij te staan hebben sidekicks Niels van Baarlen, Rick Romijn, Jelte van der Goot en nieuwslezer Henk Blok in het diepste geheim samen met 44 bekende vrienden van de show een speciaal nummer geschreven en opgenomen voor Evers.

Evers wil zich de komende tijd meer gaan bezighouden met zijn eigen band en het schrijven van muziek. Bij het aankondigen van zijn afscheid benadrukte Evers al dat hij de radiowereld niet helemaal achter zich laat. “De kans dat ik terugkom, is 120 procent. Dit is dan ook geen afscheid, maar een restart met een kleine tussenpauze.”

Voor het laatste nummer in de uitzending van vrijdag riep Evers de hulp in van BLØF. “Voor mij was één ding duidelijk toen ik nadacht over deze dag: aan het eind van de show moest livemuziek komen”, zei Evers voor hij de band aankondigde. “En er was er maar één die dat mocht doen.”

Zijn laatste uitzending was verder gevuld met verrassingen. Zo werd achter het pand van Radio 538 de Evers Staat Op Weg onthuld, in het bijzijn van alle 538-dj’s en burgemeester Pieter Broertjes van Hilversum. Verder kwamen verschillende BN’ers langs, onder wie Glennis Grace, Gerard Joling en Guus Meeuwis. Ook premier Mark Rutte bracht hem een bezoekje.

Bron: Radio 538/BM

Bericht delen