Drie uur durende live-uitzending over fietsen op NPO Radio 1
dinsdag 16 januari 2018

Drie uur durende live-uitzending over fietsen op NPO Radio 1

De NTR maakt op de laatste dag van het jaar een vrolijk praatprogramma over fietsen. Van het imago van de fietser tot de veiligheid. Van de ongekende doorbraak van de e-bike tot de zelfrijdende fiets. Over fietsen hebben we allemaal een mening. Al was het alleen maar omdat we het allemaal doen, aldus de omroep.

Fietsend het jaar uit! wordt gepresenteerd door radiomaker en fanatiek fietser Jeroen Dirks en wordt op oudejaarsmiddag drie uur lang live uitgezonden. In Fietsend het jaar uit! komen tal van ‘gewone’ fietsers aan het woord. Maar ook fietsprofessor Marco te Brömmelstroet van de Universiteit van Amsterdam, fietsculturenkenner Angela van der Kloof, Arianne Schiereck, één van de bouwers van de snelste fiets ter wereld, de Arnhemse ‘fietswethouder’ Geert Ritsema, directeur Saskia Kluit van de Fietsersbond, hoogleraar Ouderengeneeskunde Rudi Westendorp en vele anderen.

Is een appverbod op de fiets echt een goed idee? Wat betekent de verschijning van een paar duizend strooifietsen in de steden? Is het terecht dat fietsers in Groningen voorrang hebben op alle andere verkeer (en het in andere Nederlandse steden nemen)? Waarom werken ANWB en Fietsersbond aan een gedragscode voor fietsers? En beseffen we wel dat bestuurders in het buitenland superjaloers zijn op ons fietsbeleid? Luisteraars kunnen meepraten via de NPO Radio 1-app.

Singer-songwriter Tim Knol speelt in Fietsend het jaar uit! live tracks van zijn album Cut the Wire, dat in 2018 uitkomt.

Bron: NTR/BM

Bericht delen