Article header image

Domien en Frank gaan het Glazen Huis in

Domien Verschuuren en Frank van der Lende worden de 2 bewoners van het Glazen Huis in Breda. In de week voor kerst maken zij samen 24 uur per dag live radio en zijn continu te volgen op tv, via 3FM.nl en social media. ’s Nachts worden ze bijgestaan door verschillende nachtgasten. Het duo krijgt bovendien gezelschap van de Glazen Huis-poes.

Het dier komt uit een asiel uit de omgeving van Breda en komt in het Glazen Huis voor de gezelligheid, maar ook om aandacht te vragen voor de vele huisdieren die in het asiel wachten op een fijn thuis. 3FM hoopt na Serious Request een nieuw baasje voor deze poes te vinden. In tegenstelling tot Domien en Frank mag de poes eten en drinken wanneer ze wil. En ook als ze wil slapen, mag dat. Vooralsnog is nog niet bekend of de Glazen Huis-poes radio gaat maken of niet.

Er is meer te doen in Breda rondom 3FM Serious Request. Zo is poppodium Mezz van 18 tot en met 24 december het verzamelpunt voor alle 3FM-DJ’s. Zij verzorgen overdag en ’s avonds activiteiten, van feestjes tot optredens, van exposities tot lezingen over het doel. Het programma wordt binnenkort bekend gemaakt. Uiteraard gaat de opbrengst naar 3FM Serious Request.

Dit jaar vragen 3FM en het Rode Kruis aandacht voor kinderen die onnodig sterven aan de gevolgen van een longontsteking. Elk jaar overlijden er meer dan 900.000 kinderen hieraan. Wereldwijd is dit de dodelijkste infectieziekte voor kinderen van 5 jaar en jonger. Het doodt meer kinderen dan hiv en aids, malaria en mazelen bij elkaar opgeteld.

Bron: 3FM/Broadcast Magazine

Bericht delen