De Week van de Jaren 80 op NPO Radio 5
maandag 16 september 2019

De Week van de Jaren 80 op NPO Radio 5

Jeroen van Inkel heeft maandag in zijn NPO Radio 5-programma Je Dag Is Goed samen met collega-dj Hans Schiffers de stembus geopend voor de Toplijst van de Jaren 80. De lijst vormt de afsluiting van De Week van de Jaren 80, die van zaterdag 21 september tot en met vrijdag 27 september te horen is op NPO Radio 5.

Luisteraars kunnen via www.nporadio5.nl tot donderdag 26 september 12.00 uur stemmen op hun favoriete songs uit de eighties.

Vorig jaar prijkten op de Toplijst van de Jaren 80 grootheden als Bruce Springsteen, Abba, Het Goede Doel, Dire Straits, Queen, The Cure, Frank Boeijen Groep, Golden Earring, U2, Talking Heads, Doe Maar, Kim Wilde, Michael Jackson, Toontje Lager en Prince. De nummer 1 kwam van eigen bodem: Klein Orkest met Over de Muur. Weet de band dit succes te prolongeren? De Toplijst van de Jaren 80 is op vrijdag 27 september te horen van 7.00 tot 20.00 uur.

De Week van de Jaren 80 begint op zaterdag 21 september met een reünie van het legendarische radioprogramma Los Vast, dat als vanouds wordt gepresenteerd door Jan Rietman. Met optredens van onder anderen Henk Westbroek (Het Goede Doel), Erik Mesie (Toontje Lager), Nol Havens (VOF de Kunst), Lee Towers, Drukwerk, Jan van der Meij (Powerplay) en Hans de Booij. Uiteraard op het oude Los Vast-tijdstip, van 12.00 tot 14.00 uur op NPO Radio 5. Ook de rest van de week staat de zender in het teken van muziek uit de eighties.

Bron: NPO/BM

Bericht delen