De Week van de Digitale Radio vanaf 6 juni
zondag 5 juni 2022

De Week van de Digitale Radio vanaf 6 juni

De publieke en commerciële radiostations organiseren opnieuw de Week van de Digitale Radio. Van maandag 6 tot en met vrijdag 10 juni besteden zij uitgebreid aandacht aan DAB+. De actieweek wordt voor de negende keer gehouden.

De week is een initiatief van Digital Radio Nederland (NL), het samenwerkingsverband van publieke en commerciële radiozenders, voor de promotie van digitale radio via de ether in Nederland.

DAB+ wordt gezien als de digitale opvolger van FM. Al enige tijd zijn alle landelijke en regionale radiostations die op FM zitten ook op DAB+ te ontvangen. Maar ook stations als KINK, ClassicNL, Groot Nieuws Radio, Radio 10 60’s & 70’s Hits, SterrenNL en Arrow Classic Rock zenden uit op DAB+.

Enkele weken geleden werd ook een nieuw landelijk DAB+-netwerk in de lucht gebracht met daarop onder meer Sunlite, 538 Classics, Radio 10 80’s Hits, Vintage Veronica en Joe 70s & 80s. Daarnaast zijn in diverse regio’s ook al lokale radiostations digitaal via de ether te ontvangen.

Aantal ontvangers groeit gestaag
Het aantal verkochte DAB+ radio’s groeit nog steeds gestaag. Bij de laatste gerapporteerde cijfers uit november vorig jaar stond de teller al op 2,82 miljoen verkochte ontvangers. Vorig jaar kwam er volgens de NPO een recordaantal van 713.000 bij, een kwart meer dan in 2020.

Inmiddels worden ook vrijwel alle nieuwe auto’s in ons land standaard geleverd met DAB+. In de auto vond begin vorig jaar al een slordige 20 procent van het radio luisteren via digitale etherradio plaats.

Vanaf maandag 6 juni wordt gedurende vijf dagen aandacht besteed aan radio via DAB+ door de publieke en commerciële radiostations. Hoe de stations aan deze week invulling geven verschilt per zender. De meeste radiostations zullen weer DAB+-radio’s weg gaan geven.

Bron: Radiowereld.nl/BM

Bericht delen