Dinsdag 16 januari 2018

Danceprogramma's 538 de wereld over

De Radio 538-shows Dance Department en Global Dance Chart zijn vanaf eind deze maand in zestien verschillende landen via de ether te ontvangen. In China gaan de radioshows aan het eind van deze maand in première op de radiozender KFM 98.1 in Shanghai.

Radio 538 is de eerste Nederlandse radiozender die eigen geproduceerde programma’s wereldwijd uitzendt via de ether van nationale en regionale stations in het buitenland. Uit de wereldwijde online luistercijfers blijkt ook dat de programma’s over de hele wereld online goed beluisterd worden. Op verzoek van luisteraars van over de hele wereld presenteren 538-dj’s Dennis Ruyer (links) en Wessel van Diepen de twee danceprogramma’s ook in het Engels.

Zowel Dance Department als Global Dance Chart zijn ook een volledig Engelstalig digitaal radiostation. De digitale stations hebben online luisteraars in meer dan honderd landen, met in de top tien: Amerika, Engeland, Japan, Duitsland, Australië, Canada, Maleisië en Slowakije. Global Dance Chart is de eerste wekelijkse wereldwijde hitlijst waar de 40 grootste dancehits ter wereld – online, on air en on the floor – aan elkaar gedraaid worden, in het Nederlands en Engels gepresenteerd door Wessel van Diepen.

Dance Department is het langstlopende danceprogramma op de Nederlandse radio. Het programma won meerdere internationale radio awards en wordt zowel in het Engels als in het Nederlands gepresenteerd door Dennis Ruyer. De shows worden uitgezonden in de ether in België, Griekenland, Canada, Roemenië, Curaçao, Turkije, Oekraïne, Kroatië, Zuid-Korea, Letland, St. Maarten, Aruba en Bonaire, Guatemala, Spanje en nu dus ook China. Er zijn meerdere landen die interesse hebben om de programma’s uit te zenden.

Bron: 538/Broadcast Magazine

 

Bericht delen