Article header image

DAB+ netwerk commerciële radiostations uitgebreid

Het landelijke DAB+ ether netwerk van de commerciële radiostations Radio 538, Veronica, Sky Radio, Radio 10, Qmusic, Sublime FM, 100%NL, BNR Nieuwsradio en SLAM!, verenigd in de VCR, is per 1 januari 2018 fors uitgebreid. De landelijke dekking is daarmee opgeschroefd tot 97 procent. De ontvangst binnenshuis is eveneens verbeterd, hoewel dit afhankelijk is van bebouwing en constructies in de nabije omgeving.

Menno Koningberger, voorzitter Vereniging Commerciële Radio (VCR): “Door deze grote upgrade van het netwerk biedt DAB+ nu een landelijk alternatief om naar radio te luisteren. Wat veel mensen zich misschien niet realiseren is dat onze leden met de beperkingen van hun FM-vergunningen op veel plekken in het land niet eens te ontvangen zijn. Dit nieuwe DAB+ netwerk heeft in verhouding tot onze FM-netwerken nu landelijke dekking en biedt ten opzichte van FM meer zenderkeuze. Het aanbod aan zenders breidt zich in de toekomst nog verder uit. DAB+ groeit snel en zien wij op termijn als de opvolger van FM.”

Broadcast Partners, de technische partner van de Vereniging Commerciële Radio, is verantwoordelijk voor de uitbreiding van het netwerk.

Bron: VCR

Bericht delen