Dinsdag 16 januari 2018

Commerciële radio gaat digitaal

Vrijdag hebben de commerciële landelijke radiostations gezamenlijk de overeenkomst getekend met netwerk provider Broadcast Partners. Vanaf 1 september dit jaar gaan 538, Q Music, Sky Radio, SLAM!FM, Radio Veronica, 100%NL, Sublime FM en BNR Nieuwsradio volledig digitaal in heel Nederland.

Naast ontvangst op FM starten de zenders gezamenlijk met de digitalisering van de ether. Met DAB+ ontvangers kunnen luisteraars vanaf september naast hun favoriete zenders ook nieuwe zenders gaan ontvangen.

Jan-Willem Brüggenwirth, voorzitter Vereniging van Commerciële Radio: “Digitalisering doet wereldwijd zijn intrede en het is een logische stap ook de ontvangst van radiostations in de ether te digitaliseren. De commerciële landelijke radiostations gaan nauw samenwerken met de publieke radiozenders. Voor luisteraars straks meer keuze en gemak.”

Voor de ontvangst van digitale radio via DAB+ hebben luisteraars andere ontvangers nodig. De eerste stap is vanmorgen gezet. Verdere informatie rondom beschikbaarheid van apparatuur en aanbod van nieuwe zenders naast de populaire bekende radiostations, is later dit jaar bekend.

Bron: Vereniging Commerciële Radio

Bericht delen