Dinsdag 16 januari 2018

Classic FM zoekt muzikale kinderen

Classic FM zoekt, in samenwerking met Stichting Papageno, muzikanten van 5 tot en met 15 jaar voor het Classic FM Koningsorkest 2016. Muzikale kinderen worden opgeroepen om hun talent te delen via de Koningsorkest Facebook-pagina.

Op Koningsdag, woensdag 27 april, komt een scout-team van het non-stop muziekstation in actie en biedt jonge musici een podium om hun muziekkunsten te tonen. Met dit initiatief worden kinderen gestimuleerd om het plezier in het maken van muziek te delen. De uiteindelijk winnaars worden uitgekozen door een vakjury. Zij worden gecoacht door bekende musici en geven uiteindelijk als het Classic FM Koningsorkest een concert in de zomer op een mooie plek in Nederland.

Kiki Klijn van Leeuwen Boomkamp, Station Manager Classic FM: ”Geïnspireerd door de vrolijk musicerende kinderen in het Vondelpark op Koningsdag ontstond het idee voor het Classic FM Koningsorkest. Het draait wat ons betreft om het grote plezier dat kinderen beleven aan het samen maken van muziek. Dat zien we ook terug bij Stichting Papageno. Zij laten telkens weer zien welk positief effect muziek heeft op, in het geval van de stichting, autistische kinderen.”

De zoektocht werd gisteravond bekend gemaakt tijdens een benefietavond van Stichting Papageno. De stichting is opgericht voor kinderen met autisme en helpt hen met muziektherapie uit hun isolement. Jaap van Zweden, dirigent en oprichter Stichting Papageno: ”Muziek speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van kinderen en het is van belang dat zij daarin worden gestimuleerd. Het is geweldig dat Classic FM dit aanmoedigt en jong talent een kans geeft.”

Bron: Classic FM/Broadcast Magazine

Bericht delen