Classic FM wordt classicnl
donderdag 26 september 2019

Classic FM wordt classicnl

Op 1 oktober 2019 verandert Classic FM Nederland haar naam in classicnl. Behalve de naam zullen ook de programmering en stijl van de zender een vernieuwing ondergaan. Nog meer dan nu wil classicnl een toegangspoort voor klassieke muziek in Nederland zijn. Daarnaast wil het station naamsverwarring met andere internationale Classic FM stations voorkomen. Ook is het station al jaren niet meer via FM te beluisteren.

Pieter Hunfeld, zendermanager classicnl: ”Met de start van classicnl wordt het station nog meer dan nu een rustpunt in de hectiek van de dag. Klassieke muziek kan, naast de schoonheid van de muziek, een belangrijke rol spelen bij je dagelijkse bezigheden. Het kan je helpen om jezelf af te sluiten en te concentreren op wat je op dat moment wil doen.”

Naast de nieuwe programmering gaat het station een aantal samenwerkingen aan met Nederlandse podia, musici, ensembles en orkesten. Als toegangspoort voor klassieke muziek zal classicnl de luisteraar laten horen wat er zich op de Nederlandse podia aan wereldkwaliteit afspeelt.

Om aan te sluiten bij de behoefte van luisteraars zal classicnl non-stop muziek draaien en juist in de avond de focus leggen op de kracht van klassieke muziek om bij te ontspannen. Hiervoor zal onder andere tussen 22.00 en 23.00 uur Mind Radio geprogrammeerd worden.

Bron: Classic FM/BM

Bericht delen