Caroline Brouwer wint RadioFreak Award voor Beste Sidekick
dinsdag 27 oktober 2020

Caroline Brouwer wint RadioFreak Award voor Beste Sidekick

Caroline Brouwer is volgens het publiek de beste sidekick van Nederland. Dinsdagmiddag werd ze verrast met de RadioFreak Award voor Beste Sidekick tijdens de uitzending van Stenders Platenbonanza op NPO Radio 2.

Via RadioFreak.nl kreeg de sidekick de meeste stemmen en liet ze Chris Bergström (538) en Rick Romijn (Radio Veronica), die ook genomineerd waren, achter zich. De prijzen gaan over het seizoen 2019/2020. “Echt prachtig, bedankt aan alle luisteraars die gestemd hebben!”, zo reageerde ze.

Loopbaan
Caroline Brouwer werkte ooit bij Polaroid als marketingmanager en belde een keer met Stenders na een oproep in zijn programma. Zo kwam ze in de radiowereld terecht. Ze werkte als producer mee aan Het Glazen Huis van 3FM. In 2012 ging ze zelf de radio op bij KX Radio, de radiozender van Rob Stenders.

“In die periode had ik een serieus probleem, een soort RSI”, zei ze eerder in een interview. “Het ging niet meer. Ik zei tegen Rob: ik weet niet wat ik moet doen, maar ik moet echt weg bij toetsenborden en beeldschermen. Toen zei hij: ga samen met mij een programma maken.” En zo kwam Stenders Platenbonanza in 2015 tot stand op NPO Radio 2.

Ruim vier jaar na de vuurdoop van het programma, zit Caroline op haar plek. “Stenders Platenbonanza klinkt alsof je gewoon bij ons aan tafel zit. We bereiden niks voor, laten ons verrassen door de verzoekjes die binnen komen. We zijn wie we zijn. We zetten de deur open en zeggen: kom maar binnen. En dan brengen mensen soms hun hele hebben en houwen mee.”

Bron: Radiofreak/BM

Bericht delen