Dinsdag 16 januari 2018

'Budget Wereldomroep terug naar 10 miljoen'

‘Van de 46 miljoen euro subsidie die de Wereldomroep nu krijgt, blijft straks nog maar ongeveer 10 miljoen over’, meldt RTL Nieuws. Het kabinet zou zich volgens RTL hebben voorgenomen alleen nog te betalen voor het bevorderen van de persvrijheid in de wereld. De Wereldomroep maakte zelf dinsdag bekend ongeveer 10 miljoen euro te willen bezuinigen op Nederlandstalige programma’s.

RNW anticipeerde met de plannen op het beleid van het kabinet, maar had geen rekening gehouden met zo’n grote bezuiniging. In de eigen plannen was al rekening gehouden met het ontslag van ongeveer 100 medewerkers, een kwart van het personeelsbestand.

De Wereldomroep kan de berichtgeving van RTL Nieuws geenszins bevestigen. Algemeen directeur Jan Hoek: “Ik kan mij dat niet voorstellen. Wij hebben een serieus voorstel gedaan voor een nieuwe koers, inclusief forse bezuinigingen. Volgens ons geldt bij de bezuinigingen voor de publieke omroep: gelijke monniken, gelijke kappen. Anders zou er sprake zijn van onevenredig en onzorgvuldig bestuur.”

Bron: Broadcast Magazine

Bericht delen