dinsdag 16 januari 2018

Brüggenwirth weg bij 538 Groep

Jan-Willem Brüggenwirth, de Algemeen Directeur van de Radio 538 Groep heeft te kennen gegeven na bijna tien jaar toe te zijn aan een nieuwe uitdaging. Dit meldt 538 Groep vrijdag in een persbericht.

Jacqueline Smit volgt hem per 1 september op. Zij is nu nog Directeur Consumer Channel Group bij Microsoft Nederland. Brüggenwirth blijft aan totdat zijn opvolgster is ingewerkt. Talpa Holding, het mediabedrijf van John de Mol, is eigenaar van de Radio 538 Groep, die  bestaat uit de zenders 538, Radio 10 Gold en SLAM!FM.

John de Mol zegt over de vertrekkende Brüggenwirth: “Ik kan me voorstellen dat je na tien jaar wel eens toe bent aan nieuwe uitdagingen en in die zin heb ik begrip voor het besluit van Jan-Willem. Hij heeft al die tijd prima werk geleverd voor 538. Daar is het bedrijf hem zeer dankbaar voor.”

Brüggenwirth: “In de afgelopen tien jaar heb ik mijn ziel en zaligheid in dit bedrijf gelegd met als resultaat drie mooie multimediale merken en een ongelooflijk gepassioneerd en dedicated team. Ik denk dat de groep klaar is voor een volgende stap, dus ik kan met een gerust hart afscheid nemen.”

Talpa’s CEO Pim Schmitz vult aan: “Wij gaan Jan-Willem zeker missen, maar zijn blij met het feit dat we in Jacqueline Smit een waardig opvolgster hebben gevonden. Binnen Microsoft is zij nu nog verantwoordelijk voor de Nederlandse consumentenmarkt. Met haar komst halen we een ervaren leider en marketingprofessional binnen met een zeer brede visie op het medialandschap.”

Bron: 538 Groep

Bericht delen