Dinsdag 16 januari 2018

Broadcast Partners in conflict met Wild FM

Zenderexploitant Broadcast Partners sleept de regionale commerciële radiozender Wild FM voor de rechter. Dit heeft De Telegraaf donderdag gemeld. De rechtszaak dient vrijdag 22 maart.

Wild FM heeft volgens Robert-Jan van der Hoeven, directeur van Broadcast Partners (BP), eind vorig jaar de zendvergunning heimelijk overgedragen aan zusterbedrijf CRC. BP loopt hierdoor ruim een kwart miljoen euro inkomsten mis. “Wild FM tracht op een onbehoorlijke manier onder het zendercontract uit te komen dat wij met ze hebben tot het jaar 2020”, stelt directeur Robert-Jan van der Hoeven van BP. “Het is verboden om bezittingen aan een bedrijf te onttrekken als je daardoor schuldeisers benadeelt. Dat is een misdrijf.”

Wild FM, dat in 2011 werd overgenomen van zakenman Erik de Vlieger, liep vorig jaar achter met betalingen aan BP voor de uitzendingen. Uiteindelijk legde de zenderbeheerder beslag bij het radiostation. Wild FM-bestuurder Hans Pérukel zegt dat het radiostation gewoon wilde overstappen naar een andere zenderbeheerder. “We zitten inmiddels bij KPN en BP verzet zich hiertegen. Daarom staan we straks voor de rechter. Dat is alles”, aldus Pérukel tegenover De Telegraaf.

Bron: De Telegraaf/Broadcast Magazine

Bericht delen