Dinsdag 16 januari 2018

Brakman: 'NPO Radio 2 moet hervormen'

NPO Radio 2 moet zich omvormen om z’n bestaansrecht te houden en deel uit te blijven maken van het publieke bestel. Dat heeft Inge Brakman gezegd bij BNR. Zij leidde het team bij de Raad voor Cultuur dat het advies uitbracht om de publieke omroep te hervormen.

“Of NPO Radio 2 makkelijk kan worden afgeschaft weet ik nog niet helemaal”, aldus Brakman in gesprek met BNR’s Paul van Liempt. “Gelukkig ga ik daar niet over. Daar moet de publieke omroep zich vooral op richten. Maar met een Spotify-wereld ga je toch heel andere muziek krijgen. De publieke omroep hoeft op een gegeven moment geen dingen meer te doen die mensen zelf kunnen samenstellen, tenzij de publieke omroep met die zender kan laten zien dat ze er wel degelijk een publieke meerwaarde van maken.”

Ze concludeert: ‘Dus NPO Radio 2 kan blijven bestaan, maar ze zullen zich wel moeten omvormen. Er moet een duidelijkere publieke taak achter komen.”

Ze reageerde hiermee op uitlatingen van WNL-hoofdredacteur Bert Huisjes die vorige week zei dat wat hem betreft NPO Radio 2 wel weg kan. Brakman: “Wat Huisjes duidelijk gezegd heeft: iedereen heeft een opdracht om een aantal uren zowel op radio als op tv te zitten. Dat is bijvoorbeeld voor BNN heel raar. Als jongeren allemaal op internet zitten, waarom gaat dan niet al het geld van BNN gewoon naar internet in plaats van naar radio- en tv-programma’s? Of waarom moet WNL op NPO Radio 2 een programma maken?”

Bron: BNR

Bericht delen