Article header image

Bohemian Rhapsody op 1 in Top 4000 Radio 10

Op Radio 10 is vanaf vadaag de Top 4000 te horen. Voor het zevende jaar op rij hebben de luisteraars van Radio 10 Bohemian Rhapsody van Queen uitgeroepen tot grootste hit aller tijden. Dat maakte Tim Klijn vanochtend bekend.

Hotel California van The Eagles staat ook dit jaar op nummer 2 in de Top 4000 en nieuw op nummer 3 is Purple Rain van Prince. De Top 4000 is dagelijks te horen van 6 tot 21 uur. De ontknoping is op kerstavond om 17 uur. Radio 10 zendt de Top 4000 voor de twaalfde keer uit. Ook dit jaar is er door de luisteraars weer massaal gestemd op de beste hits die de afgelopen vijf decennia in de Top 40 hebben gestaan.

Roland Snoeijer, programmadirecteur Radio 10: “Met grote overtuiging hebben de luisteraars van Radio 10 ook dit jaar Bohemian Rhapsody van Queen verkozen tot de grootste hit aller tijden, maar we zien ieder jaar toch ook weer opvallende verschuivingen. De dood van poplegende Prince heeft ervoor gezorgd dat de klassieker Purple Rain op nummer 3 is geëindigd. Die stond vorig jaar nog op 14. En Piano Man van Billy Joel, die het hele jaar wordt gebruikt in een tv-commercial, stijgt behoorlijk.”

Henk Roede kwam, samen met zijn team van Legio Museum uit Grootegast, zijn belofte met Tim Klijn na en bouwde speciaal voor Radio 10 de hoes van de nummer 1 van de Top 4000 in Lego. De beroemde hoes is nu te bewonderen in de studio van Radio 10.

Bron: Radio 10/Broadcast Magazine

Bericht delen