Dinsdag 16 januari 2018

Bodar populaire priester op Radio 4

Het RKK-radioprogramma Echo van Eeuwigheid van Antoine Bodar is het best beluisterde programma van Radio 4. Dit blijkt uit het Luisteronderzoek van de maanden mei en juni 2012. Het programma met klassieke religieuze muziek trekt rond de 100.000 luisteraars op de vroege zondagmorgen. Iedere week laat priester en kunsthistoricus Bodar muziek horen die aansluit bij het kerkelijk jaar en die verwijst naar de Eeuwigheid.

Echo van Eeuwigheid ontstond in september 2010 toen RKK één uur zendtijd mocht vullen op Radio 4. Het programma heeft sindsdien een stijgende lijn qua aantal luisteraars laten zien. Hoofd RKK Leo Fijen: “Het bijzondere van deze nummer 1-notering is dat de luisteraar van Radio 4 graag afstemt op een programma dat schoonheid verbindt met de kennis van het kerkelijk jaar en zo laat Bodar zien dat pluriformiteit en religiositeit ook op Radio 4 kunnen scoren!”

De komende weken brengt RKK de Echo van Eeuwigheid-zomerserie uit Rome: met Bodar als gids langs de mooiste plekken van Rome met bijbehorende klassieke muziek, iedere zondag om 9.00 uur bij het RKK op Radio 4.

Bron: RKK

Bericht delen