dinsdag 16 januari 2018

BNR wijzigt programmering

Aanstaande maandag start de nieuwe programmering op BNR. ”Zo wordt BNR herkenbaarder en urgenter”, zegt hoofdredacteur Sjors Fröhlich. Het ochtendprogramma met Tom van ’t Hek gaat Ochtendspits heten en houdt, net als nu, de focus op nieuws.

”Maar door de persoonlijkheid van Tom krijgen we natuurlijk wel een heel ander programma. Het nieuws blijft, en we rijden nog steeds met de luisteraar mee op weg naar zijn werk, maar Tom zal daar zijn geheel eigen draai aan geven.”

Nieuw is het lunchprogramma BLT met Roelof Hemmen. ”Bij ons staat het voor BNR Lunchtime. Maandag tot en met donderdag presenteert Roelof Hemmen, op vrijdag Annette van Soest. Ook in BLT gaat het om nieuws, maar er is ook aandacht voor trends, personal finance en welke dvd’s je in het weekeinde moet kijken. Zo komt er een divers programma.”

Van 15.00 tot 16.00 uur is voortaan BNR Pro te horen, de naam waaronder alle specials vallen. Daarin komen de bekende programma’s als BNR Gezond, Duurzaam, Juridische Zaken en De Klantenshow terug, en op vrijdag de Nationale Autoshow. Het programma van Bernard Hammelburg wordt uitgebreid tot een uur, waarin ook veel aandacht voor Europa. ”En dan vooral wat Europa betekent voor ondernemers.”

Vanaf aanstaande zaterdag is wekelijks om 12.00 uur het nieuwe sportprogramma van BNR te horen met Humberto Tan. Het programma gaat over ambitie, coaching, tegenslagen, sportcarrières, sponsoring, leven na de sport en wat sporters en bedrijfsleven van elkaar kunnen leren.

De BNR-nieuwsdag wordt afgesloten door Petra Grijzen met het programma Spitsuur. ”Daarin brengen we ook vooral nieuws. Nu hebben we een format waarbij een co-host aanschuift, daar stappen we van af.”

Bron: BNR

Bericht delen