BNR lanceert bètaversie van SMART Radio
Vrijdag 21 september 2018

BNR lanceert bètaversie van SMART Radio

Op 21 september bestaat BNR precies 20 jaar. Een mooie dag voor de lancering van de bètaversie van SMART Radio. Deze technologie wordt geïntegreerd in de bestaande app en stelt de gebruiker in staat een persoonlijke playlist te maken op basis van interesses.

De fragmenten worden volledig automatisch via de laatste ML- en AI-technieken samengesteld en vloeiend achter elkaar afgespeeld. De vernieuwde app is nu als bèta te downloaden, voorlopig alleen op Android.

“We brengen hiermee de content nog beter bij de juiste persoon, op het juiste moment. Onze eerste testers zijn lovend. Ze hebben in hun drukke professionele bestaan naast de vaste luistermomenten niet altijd gelegenheid om de hele dag BNR aan te hebben staan en soms ook niet om een podcast van anderhalf uur te luisteren. Met SMART Radio wordt een lange zoektocht bespaard en zijn ze razendsnel op de hoogte”, zegt hoofdredacteur Sjors Fröhlich. Het wordt een belangrijke aanvulling op de diensten, de programma’s, podcasts en events die BNR aanbiedt.

BNR kreeg vorig jaar subsidie van het Digital News Innovation Fund (DNI) van Google. Het DNI steunt goede ideeën om media digitaler te maken en beter op de toekomst voor te bereiden. Met de subsidie en in samenwerking met Zoom Media en BrainCreators bouwde BNR Nieuwsradio het eigen algoritme.

Bron: BNR/BM

Bericht delen